‘Ik maak me zorgen over de veiligheid in de crèche van mijn zoon, vanwege de tafels’

18.12.2023 16:31

Een moeder uit haar zorgen op Facebook omdat ze vindt dat de crèche van haar zoon niet veilig is. Dat komt door de tafels in de ruimte.

‘Ik maak me zorgen over de veiligheid in de crèche van mijn zoontje. De tafels liggen zo op de grond, wat niet veilig aanvoelt.

Bovendien had hij afgelopen week een blauw oog toen ik hem ophaalde, en ik vermoed dat dit hierdoor kan komen. Voldoet dit aan de veiligheidsnormen? Bestaan er regels die ik ook kan raadplegen?’.

Ze deelt er een foto bij, van de huidige situatie op haar opvang:

Veel moeders begrijpen haar standpunt. Een moeder reageert: ‘Ik zou de leidsters hierop aanspreken. En waarom heb je niet gevraagd hoe hij aan zijn blauwe oog kwam dan? Lijkt mij dat je zoiets meteen vraagt zodra je hem ophaalt.’  En ook: ‘Ik hoef de regels al niet eens na te lezen om te zien dat dit echt niet oké is. Waarom zouden ze de tafels überhaupt zo neer zetten? Ik zou er wel wat werk van maken’.

Reacties

De foto’s maken veel tongen los op social media. Een moeder denkt te weten hoe het komt. ‘Dit wordt meestal gedaan omdat het druk is en geen zicht op hebben dat de kindjes op de tafel lopen of springen natturlijk is dit ook gevaarlijk maar vermoed dat de crèche dan ook teklein is om die tafels ergens anders te zetten ‘

Een andere moeder is resoluut: ‘O breng me terug na de jaren 80 of 90. Joh toen mocht alles, werden er niet zomaar maar instanties op gestuurd, blauwe plekken hoorde erbij net als modder en schaafwonden. Hou toch is op met dat eeuwige gezeik, joh. Jij hebt er last van, niet je kind!’

Bron: Facebookgroep Mama’s