‘Mijn kind moet naar gymles in alleen een onderbroek en een hemd. Dat is toch gek?’

17.12.2023 21:10
gymles

Elke basisschool doet aan gymles: meestal ook gelijk vanaf de kleuterklassen van groep 1/2. Maar deze moeder maakt nu iets vreemds mee.

Haar kind moet namelijk gymmen in alleen een onderbroek en een hemd.

Dat vindt ze raar. Op Facebook vraagt ze andere moeders om advies.

Blote gymles?

‘Hee mama’s,
Ik kreeg vandaag de brief van de basisschool omdat mijn oudste vanaf januari gaat starten.
Nu staat er in de brief dat ze voor gym alleen maar schoenen nodig hebben en dat ze sporten in onderbroek en hemdje.. ik vind een beetje een gek idee en mijn partner ook , wat vinden jullie daarvan of is dat gewoon normaal en ben ik gewoon een beetje gek aan het denken.
Ik heb vroeger op de zelfde basisschool gezeten maar dit nog nooit meegemaakt en moest altijd van alles mee.’

Advies gevraagd

Veel moeders vinden het apart,. ‘Raar. Zou op z’n minst een legging / broek mee geven.’ Een ander zegt:
Mijn dochter (groep 1) gymt gewoon in eigen kleding en blote voeten. Op haar nieuwe basisschool, waar ze na de kerstvakantie start. Is ook groep 1/2 en daar gymmen ze wel in gymkleding en op blote voeten. Ik vind het zelf ook niet okay hoor als mijn dochter in ondergoed zou gymmen’.

Een andere moeder reageert geruststellend: ‘Dit is altijd zo geweest, als toen ik nog klein was… Het is lastig om voor sommige kleuters aan te kleden, als ze 30 kids moeten aankleden voor en na gym zijn ze er heel lang mee bezig, en daarom meestal in hemdje en onderbroek met schoentjes… Des te meer tijd voor gym. Vanaf groep 3 meestal wel kleding.’ Een andere moeder zegt het juist niet te herkennen. ‘Bij al mijn 4 kids niet meegemaakt! Voorheen mochten gympakjes nog, en nu nog maar korte broek en t-shirt. Als een kind geen gymkleding mee had/heeft, dan pas in ondergoed.’

De reacties zijn dus wisselend en het blijkt te verschillen per school. De ene school doet aan gymles in een hemd en onderbroek, de andere school aan gymkleding. Wat nou het juiste advies is voor kleuters? Dat ligt aan de ouders, de kinderen en de school. Laat je kind vooral niets doen waar het zich niet prettig bij voelt.

Bron: Facebookgroep Mama’s