Val je in je zwangerschap vaker op je rechterzij in slaap? Dan krijg je een meisje

09.03.2023 14:30

Toch leuk om die bakerpraatjes te lezen over het geslacht van de baby in je buik. Kloppen ze? Meestal niet. Maar is het grappig om te lezen? Altijd.

Val je vaker op je linkerzij in slaap? Sla dan maar vast het beschuit met blauwe muisjes in, want dan ben je zwanger van een jongen.

Val je vaker op je rechterzij in slaap, dan zou het dus een meisje worden.

Nog meer mythes

Je kunt de meeste voorspellingen met een korrel zout nemen, maar ach, je weet maar nooit: wie weet geldt het wel voor jou.

Er zijn verschillende methoden en mythen om het geslacht van een baby te voorspellen tijdens de zwangerschap. Hier zijn enkele veelvoorkomende:

  1. Geslachtsvoorspellende tests: Deze testen worden uitgevoerd op het bloed van de moeder om het geslacht van de baby te voorspellen. Deze tests zijn doorgaans nauwkeurig, maar ze zijn niet 100% betrouwbaar.
  2. Chinese geslachtskalender: Deze methode beweert het geslacht van de baby te kunnen voorspellen op basis van de leeftijd van de moeder op het moment van conceptie en de maand waarin de baby is verwekt. Het is echter belangrijk op te merken dat deze kalender niet wetenschappelijk is bewezen en dat de nauwkeurigheid ervan niet is gegarandeerd.
  3. Oude vrouwen verhalen: Er zijn tal van mythen en oude vrouwen verhalen die beweren dat je het geslacht van de baby kunt voorspellen door te kijken naar de grootte of vorm van je buik, de manier waarop je draagt, de smaak van voedsel dat je verlangt, enzovoort. Donkerdere tepels zouden betekenen dat je een jongen krijgt, en als er niet veranderd dan zal je binnenkort een meisje in je armen houden!

    Er is geen wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen.

Het is belangrijk op te merken dat de meest nauwkeurige manier om het geslacht van de baby te bepalen tijdens de zwangerschap is door middel van een echo. Meestal wordt de eerste echografie uitgevoerd tussen de 11e en 14e week van de zwangerschap en kan het geslacht van de baby worden bevestigd.