Als je zwanger bent zou je elke dag een middagdutje van 60 tot 90 minuten moeten doen

09.03.2023 14:59

Hoogzwanger en moe? Dat is niet zo gek: je bent nu eenmaal een mens aan het maken in je buik. Middagdutjes doen is heel belangrijk voor je, zeker in je laatste trimester.

Je zou er namelijk sneller een gezonder kind van krijgen.

Of nou ja, vooral een baby die meer op een gezond geboortegewicht zit. Volgens een nieuw onderzoek, uitgevoerd door Sleep Medicine, bevallen vrouwen die regelmatig een dutje doen, over het algemeen van iets zwaardere baby’s. En hoe lang je dan zou moeten dutten overdag? In het onderzoek kwam naar voren dat als vrouwen een dutje tussen de middag deden tussen de 60 en 90 minuten, er in deze groep 29% minder baby’s voorkwamen met een laag geboortegewicht.

Lekker elke dag doen

Tijdens de eerste en derde trimesters van de zwangerschap zijn dutjes vooral gebruikelijk vanwege de toename van het hormoon progesteron, dat slaperigheid kan veroorzaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het goed is om naar je lichaam te luisteren en rust te nemen wanneer je dat nodig hebt. Probeer overdag wat tijd vrij te maken om te rusten of te slapen als je je vermoeid voelt. Zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt en dat je de juiste ondersteuning krijgt voor je lichaam tijdens het dutten.

En dat kun je het beste bijna elke dag doen. Zwangere vrouwen die 5 tot 7 dagen per week ‘s middags sliepen, hadden 22% minder kans op een kindje met een laag geboortegewicht.

Bron: Famme