Blake Lively bijna uitgerekend van vierde kind: belangrijk voor het normaliseren van ‘grote gezinnen’

23.01.2023 15:04

Het waren niet alleen haar looks waarmee Blake Lively (35) haar fans verraste op de rode loper. In september 2022 maakte de Gossip Girl-ster haar vierde zwangerschap bekend aan de wereld. Naast dat de fans erg blij zijn voor haar valt er nog iets op: haar gezin wordt namelijk steeds groter. Veel vrouwen vinden dat zij op deze manier het taboe rondom het hebben van grote gezinnen vermindert.

Een groot gezin

Blake Lively heeft al drie dochters met haar man Ryan Reynolds (45); James, 7, Inez, 5, en Betty, 2, maar ze waren zeker niet minder blij toen ze erachter kwamen dat baby nummer vier eraan kwam. Naast hun eigen blijdschap waren ook veel fans blij voor dit mooie koppel. Daarnaast was er ook een gevoel van opluchting: een groot gezin hebben is niet raar. Toch krijgen sommige vrouwen vervelende reacties als zij open vertellen over het hebben (of willen) van een groot gezin. Het standaardgevoel is nog altijd dat twee kinderen de norm is.

Vermoeiende opmerkingen

De eerste baby wordt vaak gezien als een geschenk, een tweede baby is vaak vanzelfsprekend. Maar vanaf de derde baby beginnen de opmerkingen zoals: ‘Wilde je toch nog een meisje of jongen’ of ‘Was het een ongelukje’?. Blake en Ryan hebben altijd gezegd dat ze een groot gezin willen en weten ook niet of ze klaar zijn na kind nummer vier. Het duo hoopt stiekem op een jongetje, maar is natuurlijk hoe dan ook ontzettend blij als het kindje wordt geboren.

Een groot gezin is geweldig

Blake zei eerder al dat zij en Ryan ‘fokkers’ zijn, waarmee zal al aangaf dat ze een groot gezin te willen. ‘Ik ben een van vijf kinderen, mijn man is een van vier, dus we zijn officieel fokkers. Je kunt naar onze website gaan en we zullen je een aantal van onze kinderen geven. Blake grapte op het uitbreiden van haar gezin: ‘Ik hou gewoon van creëren. Of dat nu bakken is of verhalen vertellen of bedrijven of mensen, ik hou gewoon heel erg van creëren.’ Over het moederschap zegt ze open en eerlijk:

‘Door kinderen te krijgen kwam ik zoveel beter in mijn vel te zitten. Ik voelde me nooit meer mezelf of op mijn gemak in mijn eigen lichaam of zelfverzekerder – dat wil niet zeggen dat er niet een hele reeks onzekerheden op me afkomen, een miljoen keer per dag – maar ik voel me gewoon ongelooflijk kalm.’

Bron: Motherly