Moeder wordt zomaar gevraagd of ze afslankproducten wil proberen: ‘Ik heb 3 kinderen gemaakt, dat is schoonheid’

20.01.2023 13:06

Moeder Kelly Howland werd tijdens het winkelen benaderd door een vrouw die producten verkocht voor gewichtsverlies. Ze reageert op deze bizarre gebeurtenis van postpartum-body-shaming.

Kelly Howland was aan het winkelen bij Target en droeg haar pasgeboren baby toen ze werd benaderd door een vrouw die eerste instantie alleen vriendelijk hallo leek te zeggen, maar vervolgens probeerde de vrouw haar afslankproducten te verkopen.

“Na drie kinderen heb ik geleerd dat het vrij normaal is dat veel vreemden je in het openbaar benaderen als je je pasgeboren baby bij je hebt”, vertelt Howland, 29, aan PEOPLE. ‘Ze willen de baby zien, en dat vind ik prima. Pas na een paar vragen over koetjes en kalfjes over de baby haalde ze haar zakenfolder tevoorschijn en vroeg me of ik al eerder van haar bedrijf had gehoord. “Ik wist wat het bedrijf [It Works!] was en waar hun beroemdste producten voor waren, en ik was ontmoedigd”, zegt ze.

Maatschappelijk probleem

De vrouw besloot om haar ervaring op Facebook te delen, omdat ze vond dat haar verstoorde winkeluitje een aanwijzing was voor grotere maatschappelijke problemen. “We weten allemaal dat deze cultuur postpartumvrouwen veel fysieke onzekerheid over hun lichaam bezorgt nadat ze hun wonderen uit hun baarmoeder hebben geleverd”, schreef Howland op Facebook. “Ik denk niet dat ik voor een alleenstaande vrouw hoef uit te leggen met welke culturele druk postpartummoeders worden geconfronteerd met betrekking tot hun fysieke uiterlijk. Wij weten het. We weten het allemaal. Zij wist het. En daarom benaderde ze mij.”

Gerelateerd filmpje

Hilaria Baldwin laat (bijna) de hele dag postpartum zien: ‘Ik wil er alles aan doen om een ​​echt lichaam te normaliseren’

“Kunnen we alsjeblieft de druk, en de onmogelijke verwachtingen en daarom de onzekerheden levend houden waarmee wij nieuwe postpartumvrouwen worden geconfronteerd met betrekking tot ons nieuwe en veranderende lichaam als we het moederschap ingaan?” schreef zij.

“Mijn lichaam hoeft niet te veranderen”, concludeerde ze. “Het moet worden gewaardeerd en geëerd vanwege het ongelooflijke leven dat het zojuist in deze wereld heeft gebracht. Dat is schoonheid en dat is alles wat het nodig heeft.”

Sinds ze haar verhaal op Facebook deelde, is het bericht meer dan 15.000 keer gedeeld en heeft het meer dan 37.000 reacties ontvangen.

“Ik denk dat mijn ervaring veel vrouwen en moeders aansprak, omdat ze ofwel soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt, ofwel ze begrijpen onze culturele obsessie met gewicht en lichaamsbeeld, en vooral met onze culturele obsessie met het uitwissen van het moederschap na de bevalling. lichamen”, zegt ze. “Ik werd ’s ochtends wakker met honderden gedeelde berichten en likes. Het was absoluut niet iets dat ik verwachtte of van plan was!”

 

Bron: people.com