Nachtmerrie: oma vergeet haar 3-jarige kleinkind in de metro in Rotterdam

19.01.2023 13:12

Een nachtmerrie van vele ouders en grootouders: een klein kind ergens vergeten. Het overkwam een oma die op haar twee kleinkinderen paste. Ze stapte uit de metro met de kleinste in de kinderwagen, terwijl haar 3-jarige kleinzoon in de metro achterbleef.

En de metro reed vervolgens naar de volgende halte. Nog voordat het jongetje kon uitstappen, was de metro alweer vertrokken. De oma van de kinderen sloeg gelijk alarm.

Paniek

De politie deelt het vervelende verhaal. De verkeersagenten komen binnen enkele minuten bij de inmiddels flink ongeruste oma aan. Ze kunnen haar dan nog geen goed nieuws brengen. “Ik probeer haar te kalmeren en ontbrekende informatie, zoals signalement, te achterhalen”, zegt een van de toegesnelde agenten. Die ondernemen direct actie. Agenten van de verkeerspolitie worden naar de vrouw toegestuurd, andere eenheden krijgen de opdracht poolshoogte te nemen bij metrostations die op de route van betreffende metrolijn liggen. Ook de RET is op de hoogte van het incident en krijgt het verzoek de metro stil te zetten.

Gelukkig was er een oplettende reiziger aan boord van de metro. Ze zag dat het kind alleen achterbleef en besloot met hem bij de volgende halte uit te stappen en te wachten op de politie. “Enkele minuten later komen we aan en ziet oma haar kleinzoon staan. Oma wordt zichtbaar emotioneel en is opgelucht. We stappen uit en oma roept direct de naam van haar kleinkind. De jongen kijkt en begint naar oma te rennen. Hij houdt haar vast en laat haar niet meer los.”

Bron: AD