Vrouw krijgt kritiek over zich heen nadat ze vertelt dat ze self-tan bij haar baby opsmeert

08.03.2024 13:30

Een vrouw ligt onder vuur omdat ze een video op TikTok heeft gedeeld waarin ze vertelt dat ze bij haar baby een laag self-tan heeft opgesmeerd. Het jongetje ziet er daardoor donkerder uit dan hij werkelijk is.

Kylen Suttner deelt wel vaker video’s van haar 4 maanden oude baby. Nu laat ze zien hoe gekleurd hij is door de zelfbruiner. Die video trok snel veel bekijks en had al gauw meer dan 1 miljoen views. Want daar vinden veel mensen wat van.

‘Hoe kun je dit doen? Dit is een baby! Dat is geen product voor een baby. Ongelooflijk. Waarom is een wittere baby niet mooi? Doe normaal, dit is echt gevaarlijk. Gaat het alleen maar om uiterlijk? Hoezo vind je je eigen kind niet mooi zoals hij is?’, klinkt het. Uiteindelijk bekent Kylen dat ze een grap heeft gemaakt en dat ze nooit echt self-tan bij haar kind zou opsmeren. Maar dat geloven veel volgers niet. ‘Dat zeg je alleen maar omdat je iedereen achter je aan hebt. Wat verklaart zijn tintje dan? We zien dat hij bruiner is dan in een vorige video.’

Self-tan bij een baby

In een gesprek met een Britse kant zei de moeder dat haar baby geelzucht had toen hij werd geboren, waardoor zijn huid bruiner werd. Volgens de Cleveland Clinic is geelzucht “een aandoening waarbij de huid, sclera (oogwit) en slijmvliezen geel worden”. Kylen legt verder uit dat ze het echt niet meent en dat mensen het niet serieus moeten nemen. Het heeft te maken met zijn ziekte. “Veel mensen gaven er commentaar op, op zijn veranderende kleur, dus ik dacht dat het grappig zou zijn om een ​​grapje te maken over het zelfbruinen van hem”, zei ze. “Ik denk dat de meeste mensen begrepen dat het een grap was, omdat ik al had gezegd dat hij geelzucht had, maar een groot deel van de mensen geloofde het echt!”.

Bron: Independent