‘De lange naam van mijn dochter kent absoluut niemand’

13.03.2024 10:38
lange naam

Als je je kind graag een bijzondere naam wilt geven, dan kun je natuurlijk zelf creatief aan de slag gaan. Zeker een lange naam kun je mooi maken door wat klanken en kortere namen samen te stellen. Dat bedacht ook deze moeder.

‘Mijn dochter heet MELVIÉNNE…nog nooit gehoord …’

Bijzondere lange naam

“Melvienne” lijkt een zeldzame en ongebruikelijke naam te zijn. Het lijkt te zijn samengesteld uit de naam “Melvin” en het vrouwelijke suffix “-ienne”, wat kan wijzen op een vrouwelijke variant van de naam “Melvin”. “Melvin” is een naam van Keltische oorsprong die “edele vriend” of “dienaar van Sint Finbarr” kan betekenen.

Het is mogelijk dat “Melvienne” een unieke creatie is, mogelijk bedacht door ouders die op zoek waren naar een unieke naam voor hun dochter. Zoals bij elke naam, kan de betekenis en de associaties ervan variëren afhankelijk van culturele en persoonlijke interpretaties. Het lijkt wat klank betreft bijvoorbeeld op Vivienne, een naam die vaker voorkomt. Maar Melviénne kent inderdaad niemand: de speciale naam komt maar één keer voor in Nederland.

Al jaren zijn kortere namen in trek, voor zowel jongens als meisjes. Maar mocht je toch willen kiezen voor een langere naam, dan is dat natuurlijk leuk af te korten. Andere mooie lange meisjesnamen, zijn:

 1. Isabella
 2. Anastasia
 3. Gabriella
 4. Liselotte
 5. Valentina
 6. Josephine
 7. Charlotte
 8. Penelope
 9. Juliëtte
 10. Rosalinde
 11. Alexandria
 12. Victoria
Bron: Minime