Kritiek op Victoria’s Secret model omdat ze na bevalling nog zwanger lijkt: ‘Ik heb een buikje’

25.05.2023 07:00

Het Zuid-Afrikaanse Victoria’s Secret model Candice Swanepoel is moeder van twee zoons, Ariel en Anaça. Twaalf dagen na haar bevalling laat ze zich zien op een strand, waar door papparazzi foto’s worden gemaakt van haar postpartumbody. 

Ze krijgt kritiek op haar figuur: ‘Je lijkt nog steeds zwanger’, klinkt het.

Ze plaatst in haar Instagramstory het volgende bericht: “Dit ben ik 12 dagen nadat ik mijn zoon heb gekregen. Als je er iets slechts over te zeggen hebt, kijk dan eens naar jezelf. De maatschappij kan zo wreed voor elkaar zijn. Schoonheidsnormen zijn tegenwoordig soms onmogelijk voor vrouwen. Ik schaam me niet om mijn post partum buik te laten zien. Ik ben eigenlijk trots … Ik heb mijn zoon gedurende 9 maanden daarin gedragen. Ik denk dat ik het recht heb verdiend om een klein buikje te hebben.”

Candice vervolgt: “Is het omdat ik een model ben? Nou, we zijn ook normale mensen, dus laat me alsjeblieft in vrede van het strand genieten. Ik hoef mijn buik niet te verbergen alleen omdat mensen onrealistische normen voor vrouwen hebben.”

Te bloot

Inmiddels is Candice dolgelukkig met haar kinderen en zit ze goed in haar vel. In de online wereld kun je het niet snel goed doen. Zo vinden fans nu weer dat ze zich te bloot laat zien op Instagram. ‘Dat doe je toch niet meer als je moeder bent?’.

En haar grote trots:

Bron: Instagram