Oppas belt de politie omdat ouders 3 uur lang niet antwoorden op haar berichtjes

01.03.2023 09:40

Als je af en toe een oppas vraagt dan heb je daar ongetwijfeld wat verhalen over. Maar de oppas zelf heeft ook wat te vertellen. Zo ook een 14-jarige puber die in haar buurt een avond ging oppassen.

De ouders van het kind hadden beloof rond negen uur ’s avonds thuis te zijn.

“Ze waren om negen uur niet thuis”, schrijft de oppas op social media, om haar verhaal te doen. “Om kwart voor tien begon ik ze te sms’en om te kijken of ze onderweg waren. Toen heb ik mijn ouders gebeld. Mijn moeder kwam langs omdat ik me zorgen begon te maken. Het had vrijdag flink gesneeuwd en ze namen niet op. Om 11.30 uur belden we de politie. Ik was aan het flippen.’ de ouders hadden al 3 uur niet gereageerd op haar berichten.

Daar zijn ze

‘De politie ging op onderzoek uit en ze vonden ze in ongeveer vijfentwintig minuten. Ze waren bij het huis van vrienden. Ze belden me direct terug en ze waren boos dat ik de politie belde.”

“Ik had de politie nooit gebeld als ze mijn sms’jes of telefoontjes hadden beantwoord”, legde het meisje uit. “En mijn moeder maakte zich ook zorgen. Ik heb niet gebeld om ze in de problemen te brengen. Ik was bezorgd. Maar ze vertelden mijn moeder dat ik niet volwassen genoeg ben om op te passen als ik me zo ga gedragen.”

‘Ik vind het een beetje rot dat de politie hen uit het huis van hun vriend heeft laten komen,’ concludeerde ze. “Maar ik vind dat ze de telefoon hadden moeten opnemen. Wat als er iets mis was met hun kinderen?”

Reacties

Ze vraagt op social media om de meningen van anderen: heeft ze juist gehandeld?  De reacties stromen binnen. “De ouders maakten misbruik van je”, luidt een opmerking. ‘Je hebt alles gedaan wat je moest doen, inclusief proberen hen te bereiken, contact opnemen met je moeder en vervolgens contact opnemen met de politie. Je hebt niets verkeerd gedaan. De ouders zijn boos omdat ze betrapt worden op slecht gedrag.”

Bron: ScaryMommy