‘Ik geef mijn dochter een naam die je nooit hoort, want ik ben zo’n fan van deze band’

13.11.2023 15:16

Een naam kiezen is heel persoonlijk: wat de een mooi vindt, vindt een ander misschien niets. Het is belangrijk om altijd te gaan voor iets dat bij jullie gezin past.

En zo dachten ook deze twee moeders, die hun verhaal met ons delen.

‘Altijd leuk om te lezen hoe kindjes heten. Maar wat dachten jullie van de namen van onze dochter. Nirvana Lola Vida. Nirvana naar de band omdat mama Callista al zolang fan is van Curt. Lola met een linkje naar Herman Brood ook hier is mama Callista fan van. Nirvana Lola zo zou onze dochter gaan heten.

Maar ik miste iets. Ik vind het nummer viva la Vida van Coldplay 1 van de beste nummers ooit. Vida betekent ook Leven en in wat voor wereld leven we…. leven is voor mij ook hoop. Dus zo is onze dochter haar mooie naam ontstaan. Nirvana Lola Vida.’

“Nirvana” is oorspronkelijk een Sanskriet-woord dat “uitblussing” of “uitdoving” betekent. In de context van het boeddhisme verwijst Nirvana naar de hoogste staat van verlichting en bevrijding van het lijden. Het is het uiteindelijke doel van het boeddhistische pad.

Buiten de religieuze context wordt de naam “Nirvana” soms ook gebruikt als een eigennaam voor mensen. Het werd vooral bekend bij een breder publiek vanwege de invloedrijke rockband “Nirvana” uit Seattle, Verenigde Staten, die in de jaren 90 populair was, geleid door Kurt Cobain.