Driejarige jongen heeft een prinsessenjurk aan en zijn moeder krijgt daar negatieve reacties op

26.01.2023 11:31

Iedereen heeft wel een favoriete Disneyprinses, toch? Dat geldt ook voor de drie-jarige Zackary die erg fan is van Elsa uit de Disneyfilm Frozen. Om zijn liefde voor de prinses te laten zien wilde hij graag haar prinsessenjurk aan.

Zijn moeder deelde daar beelden van op social media en kreeg vervolgens negatief commentaar over zich heen.

Kritiek op prinsessenjurk

Het begon met een vrouw die aan Haylee vroeg of ze haar zoon strafte. De vrouw dacht dat Zachary expres een jurk aan moest van zijn moeder omdat hij meisjes aan het pesten was. Haylee schrok van deze opmerking en ontkende de vrouw haar opmerking. Vervolgens zij de vrouw dat Haylee zich diep moest schamen over het feit dat ze het toestaat dat haar zoon een jurk draagt. Haylee hield zich niet stil en deelde haar mening: “Zackary vindt het leuk om zich te verkleden en is heel fantasierijk. Ik ondersteun het spel van mijn zoon altijd en als dat betekent dat hij een prinsessenjurk aan wilt, vind ik dat prima.”

Ook veel steun

Nadat de 30 jarige moeder haar mening deelde kreeg ze een hoop reacties. Wat opviel aan de reacties was dat bijna iedereen positief commentaar had. Dit verraste Haylee behoorlijk. Toch blijft de vraag bij haar hangen waarom alles zo gestereotypeerd wordt. Volgens haar is het raar dat er verwacht wordt dat jongens alleen maar met auto’s en actie figuren spelen. Hetzelfde geldt voor meisjes. Waarom zouden meiden alleen met poppen kunnen spelen of zich verkleden als prinsessen?

Belangrijke boodschap

Het kostte Haylee wat tijd om in het prinsessenspel van haar zoon te komen. Vooral omdat zij zelf helemaal geen verstand heeft van de Disneyprinsessen. Op die manier heeft Zachary zijn moeder een hoop geleerd. Haylee hoopt dat ze met het delen van haar ervaring een belangrijke boodschap overbrengt: “Ik hoop dat mensen elkaar meer gaan accepteren. Niemand hoeft zich te schamen voor de manier waarop ze zich kleden. Zolang je er zelf maar blij van wordt.”

Bron: today.com