Deze kleur zwemkleding zien reddingswerkers het snelst als ze kinderen onder water zoeken

11.08.2022 13:57

De grootste nachtmerrie voor alle ouders: je kind overkomt iets en daar had iemands iets aan kunnen doen. Elk kind dat verdrinkt is er één teveel. Volgens reddingswerkers kun je de kleur zwemkleding het beste slim kiezen.

Wil je veiligheid voor alles, kies dan niet voor lichte zwemkleding. Dat is lastiger te zien onder water dan donkere zwemkleding.

Je hoopt dat het nooit nodig is voor jouw kinderen, maar mochten reddingswerkers je kind proberen te zoeken ergens in het water, zien ze dat met lampen en in het water sneller als het kind donkere kleding draagt. Zwart is daarom de veiligste kleur voor een zwembroek, bikini of badpak. En ook kleuren die groot contrast hebben, vallen op. Er zijn meer tips van experts: “Doe je kleintje altijd felle of contrasterende kleuren aan die in geval van nood gemakkelijk te vinden zijn”. Het duurt maar 20 seconden om te verdrinken – kleine tips als deze kunnen een leven redden.

Het wordt laten zien in een video waarin duidelijk te zien is dat lichte kleuren op de bodem van een zwembad amper te zien zijn. Een lichtgekleurd badpak wordt in een zwembad gegooid, maar naarmate het de bodem bereikt, begint het op te gaan in de crèmekleurige zwembadtegels. Ter vergelijking wordt dan een zwart zwempak in het zwembad gegooid, wat direct veel makkelijker te herkennen is. ‘Dat ik hier niet eerder aan hebt gedacht’, reageren sommige moeders. Een andere moeder vindt dat ‘blauwe en lichte kleuren zwemkleding gewoon niet meer verkocht mogen worden.’ Kies voor zwart of juist knaloranje, felgeel of rood. 

Bron: Verve Times