Mannen die regelmatig schoonmaken in huis leven langer

27.06.2022 08:55

Het is officieel gecheckt of deze bewering klopt, maar het antwoord blijkt toch ‘grotendeels waar’ te zijn. Mannen die veel schoonmaken zouden langer leven.

Het is al goed als je man een half uurtje per dag wat in het huishouden doet. Zij zouden ouder worden dan mannen die dit niet doen.

De bron van het bericht is een internationaal onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd. In dit onderzoek onder ruim 130.000 mannen en vrouwen uit 17 landen werd bekeken wat het effect is van bewegen op het algehele risico op vroegtijdig overlijden en het risico op hart- en vaatziekten. Er werd onder meer gekeken naar de gezondheid van mensen die minstens het aantal minuten bewegen dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanraadt: 150 minuten matig intensief.

Je snapt het al: als je beweegt in huis, als je stofzuigt of de ramen lapt, ben je dus actiever. En als je meer beweegt, ben je gezonder. De onderzoekers vonden dat mensen die de WHO-richtlijn haalden een 28 procent kleinere kans hadden om tijdens het onderzoek te overlijden dan mensen die minder bewogen dan de richtlijn. Dat geldt voor zowel vrouwen als mannen, dus. Hop, lekker aan de slag dus, in huis. De vloer dweilen, de bedden verschonen… En wel zo fris om alles schoon te hebben, nietwaar?

Bron: nu.nl

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!