Babynameninspiratie: namen geïnspireerd op de maand juli

03.07.2023 10:52
namen geïnspireerd juli

Krijg jij deze maand een baby en kun je nog wel wat nameninspiratie gebruiken? Kijk dan eens naar de maand waarin je kleintje wordt geboren. Wat dacht je van namen die geïnspireerd zijn op de naam juli? Mooi, apart én passend!

Waar komt de naam voor de maand juli eigenlijk vandaan? Vroeger heette de maand juli ‘Quintus’; dit betekent ‘de vijfde maand’ in het Latijn. Later werd de naam hernoemd, ter ere van generaal Julius Caesar. Welke namen geïnspireerd op de maand juli zijn er?

10 namen geïnspireerd op de naam juli en hun betekenis

1. Julian – Zoals je hierboven hebt gelezen, komt de maand juli van Julius Caesar. De naam Julian komt daar vandaan. Het betekent: “jeugdig” of “verheven”.

2. Juliana – Dit is eigenlijk de vrouwelijke variant van de nummer een in dit lijstje. Het heeft dan ook dezelfde betekenis, namelijk “jeugdig” of “verheven”.

3. Ruby – De robijn (ruby) is de geboortesteen van juli. Ruby is een meisjesnaam die verwijst naar deze edelsteen. Het staat voor passie, liefde en kracht.

4. Julius – Deze jongensnaam gaat weer terug naar Julius Caesar. Het heeft geen specifieke betekenis, buiten de historische context.

5. Juliet – Een meisjesnaam geïnspireerd door het personage Juliette uit het toneelstuk “Romeo en Juliette” van William Shakespeare. Het kan worden geïnterpreteerd als “jeugdig” of “levendig”.

6. Julianne – Een variant van Julian en Juliana, deze meisjesnaam heeft dezelfde betekenis, namelijk “jeugdig” of “verheven”.

7. Juliusz – Een Poolse jongensnaam afgeleid van Julius. Het betekent ook “jeugdig” of “verheven”.

8. Julián – Een Spaanse variant van Julian, met dezelfde betekenis van “jeugdig” of “verheven”.

9. Jules – Een Franse, uniseks, naam afgeleid van Julius. Het kan worden geïnterpreteerd als “jeugdig” of “jong”.

10. Juliaan – Een Nederlandse jongensnaam die is afgeleid van Julian en de maand juli. Het heeft dezelfde betekenis als Julian, namelijk “jeugdig” of “verheven”.