Zo lang kun je je natte en schone was dus in de wasmachine laten zitten

12.04.2022 09:13
Het overkomt iedereen wel eens: per ongeluk je natte was in de wasmachine laten zitten. We denken dat de schone, natte was dan snel gaat stinken, en dat willen we niet. Maar is dat wel zo? Hoelang kun je nou eigenlijk je schone was in de wasmachine laten zitten?

Het antwoord valt je waarschijnlijk mee. Volgens Martha Stewart kan het geen kwaad als je een nachtje je natte was in de wasmachine laat zitten.

Schimmel

Maar veel langer dan een nachtje raadt ze niet aan. Want als je de natte was te lang in de wasmachine laat, ontstaat er schimmel, waardoor het gaat stinken. Dat ruik je direct, waardoor het volgens haar niet moeilijk is om erachter te komen wanneer je de was te lang in de trommel laat zitten. Als je twijfelt, even ruiken dus. Wanneer je was niet lekker meer ruikt, is het verstandig om deze nog een keer te draaien. Want door de droger gaan de geurtjes en schimmel niet weg. Volgens Martha is het ook handig om een wasmiddel zonder geur te gebruiken. Dan pas kun je ook echt goed ruiken of je was lekker ruikt of dat er nog wel sprake is van schimmel.

Lees ook
Zo verwijder je deze veelvoorkomende vlekken

Geen gewoonte

Je was een nachtje in de wasmachine laten zitten kan dus prima. Maar Martha Stewart waarschuwt wel dat je er ook geen gewoonte van moet maken. Je kleding blijft namelijk het allermooiste als je het wassen, drogen en opvouwen redelijk snel achter elkaar doet. Als je wilt dat je wasgoed er mooi uit blijft zien en lekker blijft ruiken, neem dan voldoende tijd om dit klusje te klaren.

Bron: Martha Stewart