Ben je in de winter jarig? Dan ben je van nature minder snel chagrijnig

09.02.2020 14:38

Wie in de wintermaanden, dus van december tot maart, is geboren, heeft mazzel. Want deze mensen zijn een stuk minder chagrijnig dan mensen die in de warmere maanden van het jaar ter wereld zijn gekomen.

De winter is dus zo erg nog niet, om je verjaardag te vieren.

Degenen die in de zomer zijn geboren zouden vaker last hebben van zogeheten mood swings. Die zijn het ene moment heel blij en het andere moment weer heel verdrietig. De mensen die in de lente zijn geboren zijn van nature juist weer erg optimistisch: ook niet erg dus. Maar de winter-baby’s zijn vaak het minst chagrijnig of van hun stuk te krijgen. Ze maken zich niet zo snel zorgen.

En iedereen die jarig is in de herfst: geen zorgen, ook daar is wat moois over te zeggen. Deze mensen hebben de minste kans om depressief te worden. Ze hebben veerkracht en weten met elke moeilijke situatie goed om te gaan.

Het heeft ook allemaal wat te maken met op welke leeftijd een kind in de klas komt op de basisschool. Dan heb je vaak of jonge klasgenoten of wat oudere. Als je met wat oudere kinderen in de klas zit, dan kan dat een positief effect hebben op de ontwikkeling  van een kind, zowel mentaal als academisch.

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

Bron: The Atlantic