Wat kost een fulltime nanny per maand?

14.05.2024 21:42

Twijfel je of je niet goedkoper uit bent om een nanny in huis te nemen, in plaats van je scheel te betalen aan de kinderopvang, de bso en de crèche? Dan kun je maar beter weten wat een fulltime nanny in huis je kost.

De kosten van een nanny aan huis in Nederland kunnen behoorlijk verschillen. Over het algemeen liggen de kosten van een nanny aan huis hoger dan die van andere vormen van kinderopvang, zoals een kinderdagverblijf of gastouderopvang, vanwege de persoonlijke aandacht en de exclusiviteit van de dienst.

Als richtlijn kunnen de kosten van een nanny aan huis in Nederland variëren van ongeveer € 15 tot € 30 per uur. Voor fulltime verzorging (bijvoorbeeld 40 uur per week) zou dit neerkomen op een maandelijks bedrag van € 2400 tot € 4800. Het is belangrijk op te merken dat deze bedragen slechts een schatting zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en vereisten. Of ze bij jullie inwoont, is ook aan jullie zelf.

Wat kost een nanny nou?

Naast het uurtarief van de nanny kunnen er ook extra kosten zijn, zoals belastingen, verzekeringen, vakantiegeld en eventuele bijkomende vergoedingen voor extra taken of verantwoordelijkheden. En denk ook aan hun vrije dagen en hun vakantiedagen, waar ze uiteraard recht op hebben. Meestal maakt het niet uit op hoeveel kinderen ze passen, voor de prijs. Meestal wordt het financieel wel pas interessanter als je meer dan één jong kind hebt dat nog niet naar de basisschool gaat. Dan kan het je veel geld schelen.

Het is altijd slim om verschillende nanny’s te vergelijken en offertes op te vragen om een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie. Daarnaast is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken en een contract op te stellen waarin alle verwachtingen en voorwaarden worden vastgelegd om misverstanden te voorkomen. Via een officieel bureau kom je aan goede contacten, als je niet weet waar je moet beginnen. Naast het vaste uurtarief, betaal je nog bemiddelingskosten aan een dat bureau. Deze kosten verschillen vaak: sommige rekenen een uurtarief en andere rekenen elke maand een vast bedrag. Check dat dus ook vooraf even.