Wat is wereldwijd de meeste voorkomende meisjesnaam?

15.03.2024 20:11

Er is onderzoek gedaan naar wat nou wereldwijd de meest voorkomende meisjesnaam is: wat is nou echt niet origineel te noemen? Het is een mooie naam, dat zeker. Maar in alle landen komt deze meisjesnaam heel vaak voor.

Het is moeilijk om de absoluut meest voorkomende naam ter wereld te bepalen vanwege de enorme diversiteit aan namen en de verschillen tussen culturen, talen en regio’s. Bovendien kunnen bevolkingsgegevens veranderen en zijn niet altijd volledig bijgewerkt of accuraat.

Maar toch kunnen onderzoekers iets met zekerheid stellen. En dat is de naam: Sofie. En ook de varianten Sophia en Sophie tellen dan mee. Deze naam is het bekendst van allemaal.

Een van de andere meest gekozen meisjesnamen wereldwijd is “Maria”, vanwege de populariteit ervan in veel verschillende culturen en talen, vooral in katholieke en christelijke gemeenschappen. De naam Maria is afgeleid van het Hebreeuwse Miryam en is al eeuwenlang een populaire naam vanwege de religieuze betekenis en de vele variaties en afgeleiden ervan die in verschillende talen en culturen worden gebruikt.

Andere veel voorkomende meisjesnamen wereldwijd kunnen variëren afhankelijk van de regio en de cultuur, maar namen zoals “Fatima”, “Lakshmi”, “Aisha”, “Emma”, “Olivia” en “Isabella” worden vaak genoemd als veelvoorkomende meisjesnamen in verschillende delen van de wereld. Voor jongens zijn de namen Mohammed, David en John heel populair.