Uitgerekend in september? 10x namen geïnspireerd op september en hun betekenis

10.08.2023 11:47
september namen

Ben jij volgende maand uitgerekend en kun je nog wel wat nameninspiratie gebruiken? Dan wil je dit lijstje zeker even lezen. Wie weet kun je nog wat namen geïnspireerd op september toevoegen aan je lijstje. 

Inmiddels weten we dat we nameninspiratie overal vandaan kunnen halen. Dus ook uit de geboortemaand van je kleintje. Als de geboortemaand september is, zijn deze namen misschien het overwegen waard.

Namen geïnspireerd op september

1. Septima – Deze naam is afgeleid van het Latijnse woord “septem”, wat “zeven” betekent, aangezien september, volgens de Romeinse kalender, de zevende maand was.

2. Aster – Deze naam verwijst naar herfstbloemen die in september beginnen met groeien, zoals asters. “Aster” komt van het Griekse woord voor “ster” vanwege de bloemvorm.

3. Olive – Deze naam verwijst naar het begin van de olijfoogst in sommige regio’s. “Olive” staat voor de olijfboom en zijn vruchten.

4. Sapphira – De geboortesteen van september is de saffier; een diepblauwe edelsteen. “Sapphira” is een variant van deze edelsteen en betekent “blauw” in het Grieks.

5. Harvest – September is traditioneel de oogstmaand waarin veel gewassen worden geoogst. “Harvest” betekent “oogst” in het Engels.

6. Aurelius – September is een overgangsmaand waarin de zomer overgaat in de herfst. “Aurelius” betekent “goud” of “gouden” in het Latijn, wat verwijst naar de kleur van de herfstbladeren.

7. Amber – De edelsteen amber heeft vaak van die typische, warme herfstkleuren. De naam “Amber” is afgeleid van het Engelse woord voor de edelsteen.

8. Equinox – In september vindt de herfstnachtevening, ofwel herfstpunt of September Equinoxl plaats, waarbij dag en nacht ongeveer even lang zijn. “Equinox” verwijst naar dit astronomische verschijnsel.

9. Crispin – De maand september staat bekend om zijn heldere, frisse luchten. “Crispin” is afgeleid van het Latijnse woord “crispus”, wat “gekruld” of “gegolfd” betekent en kan verwijzen naar golven in het water of beweging in de lucht.

10. Serena – September markeert het einde van de zomer en het begin van de rustigere herfstperiode. “Serena” betekent “kalm” of “vredig” in het Latijn.