Troy had een affaire toen zijn vrouw hoogzwanger was: ‘Ik wilde weer gezien worden’

03.05.2020 19:25

Vreemdgaan: het gebeurt in meer relaties dan je denkt. En zelfs als een vrouw zwanger is, wil haar partner nog wel eens een scheve schaats rijden.

Helaas komt het vaak voor, dat een zwangere vrouw nietsvermoedend thuis zit terwijl haar man buiten de deur loert.

Zo ook Troy. Zijn vrouw was hoogzwanger en zat in het derde trimester, toen hij vreemdging. Hij heeft het de moeder van zijn kind tot op de dag toe nog niet verteld, en gebruikt dan ook een schuilnaam. “Er was zo’n focus op mijn vrouw. Alles draaide om haar en om hoe zij zich voelde en alles waar zij doorheen ging met haar zwangere lijf. Ik werd steeds minder belangrijk. Ze wilde geen seks meer met me. Ik begreep echt wel dat dat voor haar lastig was en dat ze zich ongemakkelijk voelde bij haar groeiende lichaam, maar ik voelde me op een bepaalde manier toch afgewezen.”

De mooiste lingerie voor jou:

 

Troy heeft toen het bed gedeeld met een ander. Hij heeft er geen spijt van, nog steeds niet. “Ik had het toen nodig om me belangrijk te voelen. Ik wilde weer gezien worden, op seksueel vlak. Dat heeft voor mij gewerkt”. Het was de derde zwangerschap van Troy’s vrouw en ze zijn nog steeds getrouwd.

Volgens psychiater Scott Haltzmann is er een verklaring voor het gedrag van een partner die vreemdgaat in een fase waarin de vrouw zwanger is. “Mannen hebben emotionele behoeften: het draait niet alleen om seks. Ze willen aandacht, zich speciaal voelen. In een zwangerschap draait het met name om de vrouw en om haar gevoelens en behoeften. Mannen voelen zich daardoor soms alleen en zoeken dan buitenshuis naar afleiding. Maar goedkeuren kun je zulk gedrag nooit, natuurlijk”.

Bron: Parents

Scoor hier de leukste panterprint spullen voor jouw nieuwe look: