Teddy (4) jongste lid van club voor hoogbegaafden: ‘Hij loopt 5 jaar voor op leeftijdsgenoten en telt in het Mandarijn’

25.01.2023 16:05

Je hoort sowieso niet elke dag dat iemand lid van de vereniging hoogbegaafden is. Maar het is al helemaal bijzonder als het gaat om iemand van vier jaar. Het Britse jongetje Teddy Hobbs kan zichzelf een van de meest hoogbegaafde mensen ter wereld noemen.

Hij is namelijk officieel lid van Mensa, de internationale vereniging voor hoogbegaafden.

Uitzonderlijk slim

Ondanks dat Teddy pas vier jaar oud is heeft hij nu al vele talenten. Zo heeft hij zichzelf leren lezen door kinderprogramma’s die hij zag op televisie. Hij koppelde zelf de geluiden aan de letters. Zijn moeder vertelt dat hij hier een bijzondere methode voor gebruikte: “Hij begon de letters over te trekken op het scherm van de televisie.” Maar daar houdt het niet op. Zijn moeder, Beth Hobbs, hoorde hem op een dag rare geluiden maken. Wat hij aan het doen was kon ze niet geloven: “Teddy speelde veel met zijn tablet terwijl hij gekke geluiden maakte. Toen ik vroeg wat hij aan het doen was vertelde hij dat hij aan het tellen was in het Mandarijn.”

Jongste lid

Niet iedereen kan zomaar lid worden van de Mensa. Om lid te kunnen worden moet er eerst een IQ-test afgenomen worden. Ook de kleine Teddy heeft de test gedaan, met verassende resultaten. Uit de test bleek dat hij bij 0,5 procent van de meest hoogbegaafden mensen zit. Om te test te halen moet je op 2 procent zitten. Uit de test bleek ook dat hij vijf jaar voor loopt op de gemiddelde vier jarige.

Normale jeugd

Ondanks zijn hoogbegaafdheid wil zijn moeder Beth toch graag dat haar kind een normale jeugd krijgt: “Het is voor ons erg belangrijk dat hij met beide voeten op de grond blijft staan.” De kleine Teddy begint namelijk door te krijgen dat hij vooruit loopt op zijn vriendjes. Toch voelt het jongetje zich niet beter dan de rest: “Hij zegt zelf dat sommige vriendjes weer sneller kunnen rennen dan hijzelf. We hebben allemaal onze talenten.”

Bron: AD.nl en RTLnieuws.nl