Kinderen met deze 3 sterrenbeelden luisteren liever naar hun vader dan naar hun moeder

30.01.2024 17:25

Ach, het zijn echte papa’s kindjes. Heerlijk dat ze zo dol zijn op papa en alles wat hun vader doet. Maar luisteren naar mama? Nee.

En luisteren naar papa? Ja, natuurlijk.

Het heeft alles te maken met de sterrenbeelden van deze kinderen. Sommige kinderen luisteren namelijk echt beter naar hun vader dan naar hun moeder. Arme mama’s…

1. Vissen

De Vis luistert altijd naar wat zijn of haar vader zegt. Moeten ze opruimen? Dan doen ze het gelijk. Mama kan roepen wat ze wil: ze horen haar niet. Of nou ja, ze nemen haar gewoon wat minder serieus. Mama is nou eenmaal wat zachter en liever, en dus kunnen ze juist bij haar wat meer uitproberen.

2. Weegschaal

De Weegschaal heeft een goede band met haar moeder, maar ja… Wil er echt wat gebeuren dan moet papa het toch echt zeggen. Als haar vader streng doet, dan luistert ze maar wat braaf. Als mama schreeuwt of roept, dan zal het de Weegschaal minder van slag maken. Het komt ook doordat de vader vaker weg is van huis: dan is het al gauw even extra opletten als hij zich wel met de opvoeding bemoeit.

3. Tweeling

De Tweeling houdt ontzettend veel van zijn of haar vader en dat zorgt ervoor dat ze graag luisteren naar vaders. Ze willen de vader namelijk blij maken. Papa is hun grote voorbeeld en daarom stellen ze hem niet graag teleur. Tweelingen zijn vaak intelligent en sociaal, dus ze doen precies wat hun papa wil, om zo het lievelingetje te zijn in huis. Bij hun moeder durven ze wat meer regels te breken.

Overigens hoef je je geen zorgen te maken hoor, als moeder. Dat het papa’s kindjes zijn, impliceert niet dat de kinderen een slechte band hebben met hun moeder of andere verzorgers. Het benadrukt eerder de speciale relatie tussen vaders en hun kinderen. Het is een mooie term om aan te geven dat de vader een speciale plek in het hart van de kinderen heeft of dat ze zijn gezelschap bijzonder waarderen. En daar ben je als moeder dan ook wel weer blij mee, toch? In de liefde is het niet ‘of-of’. Het is ‘en-en’.