Deze Spaanse meisjesnaam die begint met de letter X wordt steeds populairder

21.05.2024 09:40

Een naam die begint met de letter X? Is eigenlijk best een goed idee. Je hebt steeds meer keuze en inmiddels zijn er wat namen al aardig populair aan het worden. Zeker deze ene meisjesnaam: die wordt steeds vaker gekozen.

Een prachtige naam is het, dat zeker.

Spaanse meisjesnaam

Het gaat om de naam Ximena. Deze naam heeft zijn oorsprong in het Spaans en is afgeleid van de naam Jimena, die op zijn beurt van Germaanse oorsprong is. Ximena is de afgelopen jaren in populariteit gestegen, vooral in Spaanstalige landen. Het is een mooie en melodieuze naam die afkomstig is uit het Spaans. Het is niet alleen populair in Spaanstalige landen, maar ook in Engelstalige gebieden waar de diversiteit in namen toeneemt. De groeiende populariteit van Ximena kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder culturele invloeden, trends in naamgeving en de aantrekkingskracht van unieke namen. Ouders zoeken steeds vaker naar iets wat nog niet iedereen kent. En dat gebeurt dus ook in Nederland.

Andere mooie namen die beginnen met de letter X die je steeds meer hoort, zijn bijvoorbeeld Xenia of Xanthe. Ook Xanne is een leuke andere schrijfwijze van Sanne. Zeker namen die beginnen met de X, maar wel goed uit te spreken zijn, zijn in trek in ons land.