‘Snelle lopers leven 15 jaar langer dan langzamere wandelaars’

02.06.2021 08:52

Ben je altijd degene die flink doorstapt? Erger je je aan mensen die maar langzaam door kwakkelen en niet zo snel als jij lopen op straat? Dan ben je lekker bezig, blijkt.

Snellere lopers zouden namelijk langer leven dan langzame lopers. Kijk, zeg dat maar eens tegen iedereen die je ophoudt met hun langzame wandel.

Doorlopen maar

Dus heb je de pas er flink in, hou dat dan vooral zo. Het onderzoek, uitgevoerd door een team van Leicester University, analyseerde gegevens van 474.919 mensen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar in het Engeland tussen 2006 en 2016. Het team ontdekte dat mensen met een normaal snel wandeltempo, een gemiddeld langere levensverwachting hebben ongeacht hun gewicht. Het geldt ook voor vrouwen én mannen.

 

Lees ook
Onderzoek bewijst: apart slapen zou beter zijn voor je gezondheid

Vrouwen die flink de pas erin zetten hadden een levensverwachting van 86,7 tot 87,8 jaar oud, terwijl de langzame vrouw een levensverwachting heeft van 72,4 jaar. Voor mannen is het nog drastischer: snelle lopers worden gemiddeld 82 jaar, langzame lopers ‘slechts’ 68 jaar gemiddeld. Kortom: je kunt maar beter je tempo wat opvoeren als je gaat wandelen.

Bron: Panaroma