‘Mijn vader schreef 1 letter verkeerd bij het aangeven van mijn naam. M’n moeder was niet blij’

15.12.2023 10:31

Bij sommige vaders gaat het per ongeluk mis: ‘Hij schreef 1 letter verkeerd bij het aangeven van mijn naam na mijn geboorte.’

Als je als ouders erover uit bent hoe je kind zal gaan heten, dan is de eer aan de vader om aangifte te doen van de geboorte. Als in: de vader geeft officieel door wat de naam is van het geboren kind.

Maar dan wil het nog wel eens faliekant misgaan, helaas.

Schreef 1 letter verkeerd van mijn naam

En die verhalen zijn – achteraf – best grappig om te lezen. We kunnen ons voorstellen dat ze op het moment zelf niet zo ontzettend leuk zijn. Laura vertelt namelijk waarom zij Laura heet: ‘Ik zou Loura gaan heten, daar waren mijn ouders het over eens. Vernoemd naar mijn oom Lou. Mijn vader heeft bij het aangeven alleen maar gewoon Laura geroepen. Bij thuiskomst was m’n moeder niet zo blij. Het is ook nooit meer veranderd’.

Er is ook iemand die ons laat weten dat ze een andere letter mist: de N. ‘Ik heet natuurlijk gewoon Annelies, overal waar ik kom. Maar officieel in mijn paspoort staat Anelies. Mijn vader was een ‘N’ vergeten.

Spelfout gemaakt? Oeps

Stoort het je vreselijk als je een verkeerde naam hebt op je papieren? Je kunt het wijzigen. Als er een spelfout wordt gemaakt bij het aangeven van de naam van een pasgeborene, kan dit in veel gevallen worden gecorrigeerd. In sommige gevallen moet je mogelijk een officieel verzoek indienen voor naamcorrectie. Het kost je ongeveer 795 euro, om dit officieel aan te laten passen. Tel daar nog bij op dat je misschien een nieuw paspoort moet aanvragen en je bent zo ruim 800 euro verder. Bedankt, pap.

Lees ook: ‘Mijn 17-jarige dochter heeft een dubbele naam die niemand kent. Dol op’

Heb jij ook een mooi verhaal rondom jouw naam? Mail ons op redactie@mamamagazine.nl!

Bron: Facebook Mama Magazine