Volgens deze psycholoog zouden kinderen ‘je derde prioriteit moeten zijn’

26.05.2020 11:28

Een heftige stelling van een psycholoog doet veel stof opwaaien. Zo stelt de expert dat kinderen op de derde plek in je leven moeten staan.

Je zou zelf altijd op de eerste plaats moeten staan – en daarna je relatie. Volgens psycholoog Carl Pickhardt is het beter voor de ontwikkeling als moeders meer nog aan andere dingen denken dan constant aan het goed opvoeden en het verzorger van een kind.

Hij legt het uit. “Als je kind altijd op de eerste plaats staat en je van je eigen geluk en je relatie geen prioriteit maakt, wordt vroeger of later iedereen ongelukkig.” Ook voor alleenstaande ouders heeft hij een tip: “Zorg ervoor dat je in dat geval investeert in relaties met vrienden en familieleden!” Toch zijn veel moeders het er niet mee eens: zij vinden het ‘belachelijk dat hij iets belangrijker durft te noemen dan hun eigen kinderen’.

Een andere psycholoog reageert wél begripvol op de stelling van Carl. Zij zegt: “Er is niks mis met een ouder die af en toe eens een dagje voor zichzelf neemt of een ouder die eerst zelf een kop koffie maakt en dan pas een flesje melk. Op de lange termijn is een ouder die goed in z’n vel zit het aller belangrijkst, voor de moeder maar ook voor het kind.”

Bron: Babybytes

Hoe cute zijn deze knuffels?