‘Door deze ouderwetse jongensnaam met 1 letter te veranderen, is-ie weer hip’

25.02.2024 12:19

Een ouderwetse jongensnaam is helemaal niet gelijk iets om af te strepen van je lijstje: verander je een letter, dan kan-ie al helemaal hip zijn.En dat is dus slim om te doen: zo krijg je originele namen voor je kinderen.

Deze ouderwetse jongensnaam is bijvoorbeeld al heel lang in trek: Jasper. Vanaf 1970 werd de naam steeds populairder in ons land.

Ouderwetse jongensnaam is weer trending

Maar het wordt nu wat minder vaak gekozen. Verander je de ‘a’ in een ‘e’, dan krijg je Jesper. En laat dat nou net een trending jongensnaam zijn voor dit jaar. Jesper kun je ontzettend leuk afkorten naar Jes, of Jessie. Vorig jaar kregen ongeveer 55 jongens deze voornaam: het betekent schatbewaarder. Jasper was in de jaren ’90 een van de meest gekozen jongensnamen. Toen kregen per jaar wel 700 jongens deze voornaam. Vorig jaar was dat nog maar een stuk of honderd keer zo. Let dus op, want Jesper is de nieuwe variant van de geliefde naam Jasper. Zo wordt iets van langer geleden weer helemaal trending.

Het kan lastig zijn om een passende naam te vinden voor je kinderen. Je wilt liever niet een naam die overal voorkomt, maar ook geen naam die te gek is om normaal uit te spreken. Ook zo zielig als je kind zich altijd en overal drie keer moet herhalen. ‘Hoe heet je?’. Dus ga vooral voor iets wat jullie mooi vinden klinken. Denk ook eens aan namen van wat langer geleden, die met een kleine twist weer tijdloos zijn. Andere trending jongensnamen van dit moment, zijn:

  1. Liam
  2. Noah
  3. Olivier
  4. Elias
  5. Billy
  6. James
  7. Benjamin
  8. Lucas
  9. Alexander
Bron: BabyBump