‘Onderzocht: gezinnen met 2 dochters zouden het gelukkigst zijn’

29.03.2020 09:18

De samenstelling van je gezin kun je uiteraard niet kiezen en dat is maar goed ook, anders zouden we allemaal last krijgen van keuzestress.

En hoe gelukkig je bent als moeder en hoe blij je bent met je gezin, bepaal je natuurlijk zelf. Dat heeft niets te maken met zoons of dochters, bonuskinderen of het aantal kinderen dat je krijgt.

Toch denken wetenschappers een antwoord te hebben gevonden nadat ze ruim 2000 gezinnen ondervroegen. Ze kwamen erachter dat de moeders met twee dochters het gelukkigst zijn. De gezinnen met een zoon en een dochter staan op plek nummer 2, de gezinnen met twee zoons staan op plek nummer 3. Het lijkt er in ieder geval op dat ouders met twee kinderen sowieso het hoogst scoren op de gelukslijsten.

Te veel meiden in huis hebben is dan weer niet zo’n slim plan, aldus de wetenschap. Want gezinnen met vier dochters zouden het minst gelukkig zijn van allemaal. Ach, neem het vooral met een korreltje zout, want je geluk wordt niet bepaald door hoeveel kinderen je krijgt en of je meiden of jongens krijgt.

Bron: Vriendin

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!