Deze 3 bekende en veel gekozen namen zakken drastisch in populariteit in 2024

03.01.2024 08:17

Leuk om alvast te voorspellen welke kindernamen we dit jaar veel gaan horen. Volgens babykaartjes-sites kun je dat goed zien aan de namen die nu worden doorgegeven op de geboortekaartjes.

En dus zie je goed welke naam een stijging in populariteit gaat maken. De grote winnaar lijkt Emily te zijn voor meisjes: deze naam wordt meer en meer gekozen. Ook de andere schrijfwijze, Emilie, is in trek. De naam ging van de 33e plaats vorig jaar naar een indrukwekkende plek 5 in 2024.

Deze namen minder populair in 2024

Maar drie populaire namen gaan drastisch zakken, zeggen experts. Met name Max: hoewel coureur Max Verstappen nog populair is, doet zijn naam het minder goed. De naam zakt naar plek 95 en daalt daarmee maar liefst 65 plekken op de lijst van populaire namen. Naast Max moeten ook Liv (53) en Tess (40) hard inleveren. Deze twee veel gekozen namen voor meisjes zijn komend jaar niet meer zo populair, blijkt. Ook jongensnamen Finn en Luca gaan dalen.

Wat is dan wel populair wat babynamen betreft in 2024? Engelse namen worden hipper. Luna, Evi en Boaz zijn ware stijgers. De meeste namen hebben maar vier letters of minder: kort blijft dus veel gekozen, voor zowel jongens als meisjes.

Lees ook: Deze twee nieuwe babynamen ga je in 2024 massaal horen