‘Mijn naam is een aparte combinatie van Gwen en Brenda’

15.03.2024 13:12

Een bijzondere naam is ontzettend leuk: want je hebt altijd een verhaal te vertellen. Hoe kom je aan je unieke naam? En ken je nog iemand die zo heet?

Wij krijgen via social media veel leuke berichten binnen van bijzondere namen: een van de populairste rubrieken op Mama Magazine.

En ook dit is weer een parel: een combinatie van de namen Gwen en Brenda. Maar je kent ‘m vast nog niet: ‘Mijn naam hoor je ook niet zo snel. Ik heet Kwenda.’ Een Afrikaanse naam die in Nederland onbekend is.

Aparte naam en combinatie

“Kwenda” is een naam die voornamelijk voorkomt in Zuid-Afrika en andere delen van Afrika. Het is een jongensnaam die voornamelijk wordt gebruikt door de Shona-stam in Zimbabwe en enkele andere etnische groepen in de regio.

De naam Kwenda heeft verschillende mogelijke betekenissen, afhankelijk van de context en de taal waarin het wordt gebruikt. In sommige gevallen wordt het geïnterpreteerd als “toegang hebben tot” of “in staat zijn om te gaan”, terwijl het in andere gevallen kan verwijzen naar reizen, beweging of vooruitgang.