Moet je een potje babyvoeding in de koelkast bewaren of juist op kamertemperatuur?

03.11.2023 12:31

Je haalt een potje babyvoeding in huis voor je kleine: geprakte banaan of een beetje wortel. Maar waar bewaar je zo’n dicht potje nu het beste: in de koelkast of op kamertemperatuur?

Babyvoeding die niet meteen wordt geconsumeerd, moet doorgaans in de koelkast worden bewaard om de versheid en veiligheid ervan te behouden. Dit geldt met name voor geopende potjes of verpakkingen met babyvoeding. Als je een dicht potje koopt, hoeft het niet per se in de koeling. In de supermarkt staan ze ook gewoon op de plank en niet in een koeling.

  1. Ongeopende potjes: Ongeopende potjes met babyvoeding kunnen bij kamertemperatuur worden bewaard tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat vermeld. Zorg ervoor dat je de houdbaarheidsdatum controleert voordat je ze gebruikt.
  2. Geopende potjes: Als je een potje babyvoeding hebt geopend maar niet de hele inhoud hebt gebruikt, bewaar het dan onmiddellijk in de koelkast. Plaats een deksel op het potje of bedek het met plasticfolie en bewaar het in de koelkast. Gebruik de resterende babyvoeding binnen 24 uur.
  3. Zelfgemaakte babyvoeding: Als je zelf babyvoeding hebt bereid, bewaar de overgebleven porties in luchtdichte containers in de koelkast. Gebruik zelfgemaakte babyvoeding binnen 1-2 dagen.
  4. Babyvoeding in glazen potjes: Als je babyvoeding in glazen potjes bewaart, zorg er dan voor dat de potjes ongeopend zijn voordat je ze in de koelkast plaatst. Nadat je een potje hebt geopend, volg dezelfde richtlijnen als hierboven.