‘Mijn bijzondere voornaam is in 60 jaar tijd aan niemand anders gegeven, gok ik zo’

27.09.2023 09:26

Vaak krijgen we leuke berichten binnen over welke namen er wel of niet vaak voorkomen in Nederland. We lazen bijvoorbeeld dat de naam Tonnemieke maar 1x is gegeven in Nederland in 73 jaar tijd.

Nu hebben we een opvolger. Wiela van Osch mailt ons haar mooie verhaal.

‘Ik lees altijd met veel interesse jullie artikelen over babynamen. Ik ben inmiddels oma van 2 kleinzonen en nog 2 kleinkinderen op komst.

Tonnemieke is de enige met deze naam al 73 jaar.  Maar ik ben ook héél benieuwd of mijn naam WIELA in Nederland voorkomt en hoe vaak dan.  Ik heb al paar pogingen gedaan om erachter te komen maar dat is mij nog steeds niet gelukt. Deze naam is mij 60 jaar geleden gegeven door mijn ouders en ik krijg vaak te reactie dat men de naam niet kent.’

De naam Wiela komt vooralsnog niet voor in ons land. De naam Wiel wel: ‘Wiel is een naam voor jongens. De betekenis is `strijd` De naam is zeldzaam in Nederland, het wordt niet of nauwelijks gebruikt.’ Het is maar 16x gekozen als jongensnaam. Maar Wiela voor meisjes, die horen we nergens.

Wil je ook een stukje gelukkiger zijn als moeder? Lees dan het ultieme boek voor moeders: Happy Mom. Want je verdient het!

Volg auteur Tessa Heinhuis op Instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tessa Heinhuis (@tessaheinhuis)