‘Mijn man verwachtte dat ik 4 dagen na mijn bevalling weer op een feestje kon zijn’

14.06.2023 07:00

Sommige families begrijpen het niet helemaal, dat je weer moet herstellen na een bevalling en dat je daar je tijd voor moet nemen. Zo ook deze moeder, die haar verhaal op social media deelt.

“Gisteravond hadden ik, mijn man en zijn ouders het over een aankomend feest in onze buurt (het is niet zo groot als een kermis, maar het zal zeker veel wandelen zijn). Het is een traditie van mijn mans familie om hier met zijn allen heen te gaan.

Het festival staat gepland voor 15 mei Mijn uitgerekende datum is 13 mei. Uitgerekende data zijn schattingen en baby’s komen vaak zelf wat later dan dit, maar toch hoopt haar man dat ze meekan naar het familiegebeuren.

Geen zin

“Mijn man maakte een opmerking dat als onze zoon een beetje vroeg komt en minstens [vier] dagen oud is, we waarschijnlijk kunnen gaan”, zegt de moeder. “Natuurlijk zei ik gelijk nee. Ik ga niet de hele dag rondlopen nadat ik een baby heb gekregen en ook niet op een festival zijn met een vier dagen oude baby.”

Lees ook
Volgens experts zou je pas 1 jaar na je bevalling weer aan het werk moeten gaan

“Bizar vond ik het. Wat als ik een keizersnede zou moeten krijgen? Dan zou ik sowieso nog dagen in het ziekenhuis liggen. Of wat als er iets zou zijn met onze zoon, waardoor we niet gelijk vier dagen na de bevalling met hem naar buiten kunnen? En toen deed mijn schoonmoeder er nog een schepje bovenop. Ze zei dat ze zelf ‘allang weer rondliep, twee dagen na de geboorte van haar eigen zoon’. En dat ik dat ook ‘prima zou aankunnen’. Dat bepaal ik zelf wel, toch? Want los van het fysieke aspect, of ik het fysiek gezien allemaal aankan in de dagen na een bevalling is er ook nog zoiets als zin hebben… Zijn ze gek? Ik heb toch geen zin in een feestje terwijl ik in mijn kraamtijd zit en net een baby uit mijn vagina heb moeten persen?”

Steun

Op social media krijgt ze veel bijval. Zo reageert iemand met: “Ik herinner me vier dagen nadat ik bevallen was, we hadden echt boodschappen nodig. Ik wilde echt het huis uit en me een uur weer normaal voelen, dus ik stond erop dat ik alleen ging. Ik kwam amper de winkel uit”.

Bron: Parents