Zó kun je heel makkelijk en stiekem valsspelen bij 30 Seconds

19.04.2020 08:54

Eén van de allerleukste spelletjes van dit moment is toch wel 30 Seconds. Je moet in 30 seconden zo snel mogelijk 5 namen en dingen omschrijven zónder het woord te zeggen.

En dan is het aan je teamspelers om het juiste antwoord te raden.

Maar wij weten hoe je perfect kunt valsspelen in dit spel, zonder dat je andere spelers het doorhebben. En dat is allereerst dat je, als je medespeler een hoop raadt maar nét niet het goede antwoord zegt, jij gewoon ‘ja’ roept. Alsof het antwoord dus wel is gezegd. Niemand die na afloop nog precies weet wat er is gezegd en dus kun je dat prima verdedigen.

Het andere ding is je kaartje na gebruik snel terug stoppen in de stapel. Meestal checken anderen dit helemaal niet. En dat is je voordeel: zo kun je namelijk gewoon iets verzinnen waarvan je zeker weet dat je medespeler dit weet. Bijvoorbeeld: ‘De allermooiste tassen ter wereld zijn van dit merk…’. Als je weet dat je medespeler dan keihard ‘Chanel’, roept, kun je zeggen dat dat goed is, terwijl je helemaal geen ‘Chanel’ op je kaartje hebt staan. Maar dat weet de rest niet. Aan het eind van de ronde tel je het op, en hup, vlug je kaartje terug in de dikke stapel. Voilá, weer een punt gesmokkeld.

En als de avond langer duurt en er zijn drankjes in het spel, dan kun je als het bordspel speelt ook je pion een stapje vooruit schuiven als niemand oplet. En eventueel ook die van de andere twee plekken terug schuiven (wel op dezelfde kleur, dat onthouden mensen vaak wel). Simpel en toch effectief.

Bron: ZE

De allerleukste kinderschoenen van deze lente vind je hier:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!