Kraamcadeau inspiratie nodig? Wij hebben tips

27.06.2023 07:00
kraamcadeau inspiratie

Een rompertje, een boek of een knuffel: de standaard kraamcadeautjes kennen we nu wel zo’n beetje. En daar is natuurlijk niets mis mee, maar wat als je met wat originelers voor de dag wil komen? Daarom: 6x kraamcadeau inspiratie voor originele cadeautjes. 

Wat geef je iemand die net een baby heeft gehad? Het is soms best lastig om een leuk kraamcadeau uit te kiezen. Je wil niet iets geven wat iedereen geeft, maar het hoeft ook weer geen vermogen te kosten. Wij hebben tips!

6x: kraamcadeau inspiratie voor originele cadeautjes

1. Een spaarpotje 

Als iemand een baby krijgt, weet je een ding zeker: dat gaat een hoop geld kosten. Heel leuk dus als je pasgeborenen een eigen spaarpotje cadeau doet. Bovendien heb je ook nog eens hele schattige, bijvoorbeeld in echt zilver. Een leuke eyecatcher voor op de babykamer!

2. Een customized hydrofiele doek of baddoek 

Bij verschillende bedrijven kun je een hydrofiele doek of een baddoek voor baby’s laten customizen. Ze graveren er dan de naam van de baby in. Niet alleen handig, maar ook nog eens heel mooi om op te hangen in de babykamer!

3. Sterrenposter 

Bij verschillende webshops kun je een sterrenposter laten maken. Je voert daar de datum en het tijdstip in dat de baby is geboren en er komt een poster op waar, je raadt het al, de stand van de sterren op het moment van de geboorte op staat. Schattig!

4. Sushibon 

We geven vaak kraamcadeaus voor de baby, maar ook mama mag niet vergeten worden. Behalve als je weet dat de nieuwe mama écht niet van sushi houdt, is een sushibon een hartstikke leuk en origineel cadeau. Ze heeft het namelijk negen maanden moeten laten staan. Als een sushibon bij een plaatselijk restaurant niet lukt, kun je natuurlijk ook voor een Thuisbezorgd bon kiezen.

5. Massage voor mama 

Wederom een leuk cadeautje voor de mama: een massagebon. Ze zal er in de eerste weken na de bevalling nog niet zo’n zin in hebben, maar zo tegen het einde van haar verlof is er niets lekkerders dan jezelf eens even in de watten te laten leggen. En dan komt zo’n massagebon natuurlijk goed van pas.

6. Een newborn shoot 

Een cadeau met een herinnering: een newbornshoot. Leuk om samen met de kersverse mama en baby naar toe te gaan én leuk dat er daadwerkelijk mooie foto’s gemaakt worden.