Kerstliefhebbers opgelet: dit zijn dé kersttrends van 2022

15.11.2022 10:39

Van kerstbomen, tot kerstdorpen, tot kerstversiering. Misschien ben je nog helemaal niet bezig met Kerstmis, maar misschien ook wel… Never too soon, toch? 

Maar waar moet je deze kerst op letten als je je huis in de kerstsfeer gaat brengen. Elk jaar komen er weer nieuw kersttrends, maar wat is het dit jaar? ‘Comfy tones’-trends wordt het ook wel genoemd.

Pastel en nude

Warme nude-kleuren en zachte pastel kleuren in het roze, blauw en groen. Kleurrijke sfeer, maar de nude-kleuren geven weer de warme sfeer in huis. Het zijn ook geen felle kleuren, waardoor het niet te druk oogt, maar juist heel rustig. Je kunt dus gewoon roze pastel kerstbomen in je kerstdorp zetten, niks is te gek deze kerst. De combinatie van kleuren is fantastisch samen.

Zachte materialen

Naast de kleuren, zijn materialen ook belangrijk. Deze kerst kun je gebruik maken van zachte materialen, denk maar eens aan velvet en fluffy. Er zijn dit moment veel zachte kerstballen verkrijgbaar met zacht materiaal, en het is mooier dan je misschien zou denken. Naast de kerstballen heb je natuurlijke ook andere kerstdecoratie met zachte materialen in de bijpassende kleuren. De zachte texturen geven een bepaald gevoel, speels en warm. Tijdens de donkere dagen geven deze kleuren een warm effect in huis en een fijne sfeer.

Voor de creatievelingen

Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag gaan met deze kersttrends. Dus voor alle creatieve moeders, laat je innerlijke kind weer los. Haal knutselspullen uit je kast, of koop deze en maak zelf de mooiste kerstversieringen. Je kunt ook de mooiste dingen haken, want zachte materialen zijn ook de trend van deze kerst. Ik zou zeggen: ga helemaal los met je creativiteit. Naast dat je zelf aan de slag kunt gaan, kun je dit natuurlijk ook samen doen met je kind(eren).

Bron: libelle.nl