‘Dat jongens tegenwoordig deze strenge en rare naam krijgen, dat kan toch niet?’
‘Veel jongensnamen zijn tegenwoordig zo ontzettend gek verzonnen. Wat is er mis met gewone namen zoals Daan, Bo of Nikky? Allemaal heel leuk en gewoon, hoor. Niets mis mee. Maar wat je nu toch hoort, ik vind dit echt niet kunnen… Zo’n strenge en rare naam.
Je hoort het steeds vaker, wat ik alleen maar gek vind, persoonlijk. Maar goed, dat is mijn mening en mijn smaak. Ik zou mijn kind nooit zo noemen, mocht ik ooit nog een zoon krijgen. Mijn dochter heet gewoon Fenna. Iets normaler dan de naam Boet, toch? Het doet mij gewoon denken aan een boete krijgen… Haha.
Toen ik laatst op het schoolplein stond, ving ik een gesprek op tussen twee ouders. Ze had het over haar zoon Boet. Dat klinkt toch streng, bijna ouderwets, alsof je constant wordt aangesproken door een strenge meester?’
De naam Boet
Toch is de naam steeds populairder aan het worden in ons land. De naam Boet is niet nieuw, maar heeft een duidelijke opmars gemaakt in de afgelopen jaren. Het is een korte, krachtige naam met een Scandinavische of zelfs middeleeuwse klank. Toch kan het voor sommige mensen wat streng of apart overkomen, omdat het afwijkt van de meer zachte of traditionele jongensnamen zoals Lars, Daan of Tom.
Wat veel mensen echter niet weten, is dat Boet symbool staat voor eenvoud en authenticiteit. Het wordt vaak gekozen door ouders die bewust een stoere, korte naam willen die makkelijk uit te spreken is. De kracht zit juist in de eenvoud: geen poespas, geen verkleiningen.
‘Nou ja, ik vind het niets, maar anderen wel… En dat mag gelukkig. Geen mij maar een Alexander of Tijn, veel leuker’.