Is het beter om je ‘daar beneden’ te scheren voor de bevalling of niet?

31.10.2022 15:26

Ontharen voor de bevalling of niet? Veel vrouwen hebben geen zin in een volle bos met haar bij de schaamstreek. Misschien lijkt het idee van een bos schaamhaar hebben tijdens de bevalling je ongemakkelijk, omdat je weet dat er zoveel mensen meekijken.

En maakt het uit voor de veiligheid? Een verloskundige geeft antwoord op de vraag of het nodig is om te ontharen voor je bevalling.

Ontharen voor de bevalling of niet?

Er zijn veel moeders die worstelen met het dilemma of ze het daar beneden moet ontharen of niet. Gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen zeggen dat ze het belangrijker vinden dat de vrouw recent gedoucht heeft. ‘Zolang de baby eruit kan, kan het niemand schelen of je een volle bos hebt, kaal bent als een baby of desnoods de boel in model bliksemschicht hebt geschoren. Ik zie het niet eens’ wordt gezegd. Verder vergelijken ze het met: ‘Het is net zoiets als dat je man of vriend niet merkt dat je naar de kapper bent geweest.’

Post verpleegkundige gaat viraal

De post van de verloskundige over dit onderwerp is viraal gegaan. Als je aan het einde bent van je zwangerschap, wordt het natuurlijk lastig om je schaamstreek bij te houden. Net als het ontharen van je benen, hier kom je ook niet bij. Vandaar dat dit ontwerp zo los gaat bij de vrouwen. Die vinden uiterlijk en verzorging nou eenmaal heel belangrijk.

LEES OOK: Eten en drinken tijdens de bevalling, wat is nodig?

Reacties

In reacties op de post bevestigen meerdere gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen wat de vrouw heeft gezegd over het ontharen voor de bevalling. Verder kun je wat tips lezen over hygiëne, dit is ook altijd handig. Elke vrouw wilt zo hygiënisch mogelijk zijn als ze daar met de benen wijd op bed ligt. Zo wordt ook vertelt door een gynaecologie verpleegkundige, dat schone sokken gewaardeerd worden. Niemand zit natuurlijk te wachten op stink voeten. Misschien dus toch maar een extra paar meenemen voor de zekerheid.

Bron: oudersvannu.nl