De 4 grootste fouten die vrouwen maken als ze zwanger proberen te worden

30.04.2022 08:58

Als je zwanger wilt worden doe je daar natuurlijk alles aan om je poging te laten slagen. Maar wij vrouwen hebben het soms niet helemaal goed, want wat werkt nu het beste als je ‘het probeert?’.

Er zijn 4 misvattingen die velen onder ons maken. En dat is heus niet erg, maar vanaf nu weet je beter:

 1. Heb niet alleen seks op je vruchtbare dagen
  Als je vruchtbaar bent, tellen ook de dagen om je ovulatie heen mee. Je hebt uiteraard de mééste kans om zwanger te worden als je seks hebt op je ovulatiedag, maar dat zegt niets over de andere dagen. Je kunt ook net raak schieten op de dag voor je ovulatie, of de dag daarna. Slimmer is dus om niet in te zetten op 1 vrijpartij, maar op meerdere.
 2. Meer seks is een grotere kans op een baby?
  Nee, dat werkt ook weer niet zo. Te vaak seks hebben zal de kwaliteit van het sperma niet ten goede komen. Dus hou je aan een paar keer per maand, zeker in de dagen rondom je ovulatie, dus.
 3. Een standje maakt uit?
  Welnee. Hoe je ook wipt of doet, als je eitje bevrucht raakt, dan gebeurt dat echt wel. Of je nu met je benen omhoog ligt of niet.
 4. Douchen na de seks
  Je kunt beter niet gelijk onder de douche stappen als je seks hebt gehad en je zwanger wilt worden. Zo melden verloskundigen: ‘Het nemen van een douche of bad tijdens of vlak na de geslachtsgemeenschap kan de kans op bevruchting verkleinen. Met het wassen van de vagina kan het best worden gewacht tot enkele uren na het vrijen.’ Volgens sommigen verkleint het zelfs de kans op een zwangerschap met 30%. Nou is het natuurlijk ook weer niet zo dat zolang je maar doucht na de seks, je sowieso níet zwanger wordt.
Bron: Famme