Deze 3 bekende fouten maakt iedereen als er een tweede kind komt

16.01.2020 11:23

Het ouderschap komt met vallen en opstaan en nou ja, soms doen we allemaal maar wat. Fouten horen dan ook bij het moederen.

Toch kun je een hoop leren van je eerste kind.

Want sommige fouten wil je bij je tweede kind absoluut niet maken. We trappen vaak in verkeerde manieren van denken, omdat we denken het heus al te snappen omdat we immers al moeder zijn. Daardoor denken we dat we alles ‘al wel weten’ bij numero dos. Maar dat is niet zo.

Dit wil je vermijden als kind nummer twee zich aandient:

  1. Denken dat alles hetzelfde gaat als bij je eerste kind. Geen enkele bevalling is hetzelfde, je zwangerschap kan ook heel anders zijn. Vergelijk niet constant met hoe het eerst ging, dit is nu en dit is een heel ander kind. Ook als het broers, zussen of broer en zus zijn, zijn ze verschillend en hebben ze een andere opvoeding nodig.
  2. Dat je je verkijkt op de financiën. Een tweede kind kost misschien wat minder geld, omdat je veel spullen en kleding al hebt. Maar vergis je niet: elk kind komt met kosten. Reken bijvoorbeeld eerst eens uit wat een tweede kind op de crèche je per maand kost.
  3. Denken dat je relatie hetzelfde blijft. Nee, want met twee kinderen is er ook meer werk voor je partner. Jullie doen het ouderschap nu écht met z’n twee. Wel zo leuk, maar ook een tikkeltje zwaarder, want zo heb je weinig pauzes voor jezelf. Bereid je hier op voor, praat met elkaar over hoe je het voor de ander wat ontspannender kunt maken.

Bron: Business Insider

De fijnste panterprintjes voor in jouw kast: