‘Een afwijkende naam is niet altijd leuk: ik vind mijn officiële naam vreselijk’

17.03.2024 19:59

Een bijzondere naam hebben is niet altijd leuk: je moet je soms tien keer voorstellen, je naam zes keer herhalen voordat iedereen ‘m begrijpt en uitleggen waarom je nou precies zo heet. Gedoe. Dat vindt ook deze vrouw.

‘Een afwijkende naam is niet altijd leuk. Tenminste, ik vond en vind nog altijd van niet. Officieel heet ik Hanita… Ik vond het vreselijk en heb er zelf maar overal waar ik kom Anita van gemaakt. Heb de naam niet vaak gehoord, maar zie de humor van deze aparte en vooral vreemde verbastering ook niet.’

Er zijn talloze zeldzame meisjesnamen die minder vaak voorkomen en die een uniek karakter kunnen toevoegen. Maar of je er blij mee bent als je zo heet? Dat weet je natuurlijk niet zeker. Ze zijn in ieder geval ook uniek te noemen. Hier zijn enkele voorbeelden van bijzondere namen voor vrouwen:

  1. Elestren
  2. Zephyrine
  3. Isolde
  4. Seraphina
  5. Calliope
  6. Eulalia
  7. Thalassa
  8. Elowen
  9. Thisbe
  10. Galatea