“De naam van onze dochter staat symbool voor het vruchtbaarheidstraject waar we in zaten”

18.08.2023 07:00

Bij Mama Magazine krijgen we regelmatig mailtjes met mooie verhalen over originele namen. Zo ook vandaag: we kregen een mail binnen van Rowena, die vertelde over hoe zij en haar partner op de prachtige naam van hun dochtertje zijn gekomen en hoe de naam supergoed past bij het vruchtbaarheidstraject waar ze in zaten.
Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daar weet ook Rowena alles van. Toch wil ze haar verhaal graag delen, want, zoals ze zelf zegt: “Zodat er gezien kan worden de na regen écht zonneschijn komt”. Prachtig!

Naam passend bij vruchtbaarheidstraject

Goedenavond,
Bij toeval las ik net jullie artikel over bijzondere en unieke namen. Onlangs heb ik samen met mijn man een dochtertje gekregen. Helaas ging dit niet vanzelf en zijn we zwanger geraakt na een jaar aan vruchtbaarheidstrajecten. Toen er meerdere pogingen faalde, zijn wij een IVF-traject ingegaan vorig jaar oktober. Begin november vond dan eindelijk mijn eicelpunctie plaats. Dit was een heftige ingreep, maar wel met succes. Er waren 4 of 5 grote eiblaasjes weggehaald.
Onderweg naar huis kreeg ik een telefoontje van het ziekenhuis, er was maar 1 rijpe en goede eicel gekomen uit die 4 of 5 grote blaasjes van de punctie. Er werd gevraagd of zij ICSI mochten uitvoeren op die ene eicel om de bevruchting meer kans te geven. Na 3 lange dagen wachten kregen we telefoon dat de bevruchting was gelukt en de embryo leefde. Dezelfde dag mochten wij langs voor de terugplaatsing. Na 2 weken wachten Na de terugplaatsing mochten we dan eindelijk op 24 november een zwangerschapstest doen. Hij was positief!! 
Na 39 weken mochten we dan eindelijk onze prachtige dochter in onze armen sluiten na de 1e en enige IVF/ICSI poging (!) ; 
Hope Mia Asmara. We hebben haar de naam Hope gegeven, omdat dat het enige was wat wij hadden dit gehele traject, de hoop dat zij mocht komen Na alles wat wij doorstaan hebben. Ik wilde dit verhaal met jullie delen, zodat er gezien kan worden dat Na regen zonneschijn komt.

Bijzondere en unieke namen

We schrijven regelmatig over bijzondere en unieke namen. Bijvoorbeeld dit verhaal, over hoe het ziekenhuis in de war was over de naam van de dochter. Wil je ook je verhaal met onze delen? Dat kan. Mail dan naar: redactie@mamamagazine.nl.