Vrouw laat met eerlijke foto zien hoe haar buik er ná een drielingzwangerschap uitziet

25.05.2023 07:00

Een drieling: ontzettend zeldzaam, maar geen gemakkelijke taak voor een vrouw. Eén kind in je buik dragen is al heel wat, maar drie? Dan zal je buik aardig oprekken.

Op Instagram deelde de Noorse influencer Maria tijdens haar zwangerschap vaak foto’s van haar groeiende buik: ze was zwanger van een drieling. Speciaal, dus.

Postpartum body

Maar ook na de bevalling besloot Maria ze eerlijk te zijn over haar lichaam: want niet alles is zomaar weer ’terug naar het oude’. Ze deelde een foto waarbij ze schreef: “Vier weken na de geboorte van mijn drie baby’s en er hangt nog steeds zo’n vreemde lap vlees aan mijn lijf. Ik ben een beetje verbaasd dat die buik nog niet kleiner geworden is. Dat frustreert me, ik sta dan ook niet te springen om deze foto te delen.”

Eerlijkheid

Ze vindt het belangrijk om te delen hoe haar lichaam er postpartum echt uitziet, zonder photoshop of grote kleding. “Het zat al in mijn achterhoofd om ook na de bevalling foto’s te blijven maken”, vertelt Maria. “Volgens mij is het ook interessant om de keerzijde te tonen, weinig mensen zijn daar zo open over. Ikzelf wist bijvoorbeeld niet dat het zo lang duurde voordat die buik echt verdwijnt. Dit is de realiteit voor heel wat vrouwen, maar je ziet er amper foto’s van.”

En zó zag Maria er nog uit toen ze zwanger was van haar drieling:

Operatie

Inmiddels is Maria 3 jaar verder, en heeft ze haar overtollige buikvel dat ze overhield aan haar drielingzwangerschap chirurgisch laten verwijderen.

Lees ook
‘Plussize en zwanger zijn: ‘Alsof je je moet schamen dat je nóg dikker wordt’

Bron: Instagram