Baargoud: 70 procent van de vrouwen krijgt na de bevalling een cadeau

10.01.2020 10:39

‘Baargoud’: ooit van gehoord? De kans is groot van wel. Want steeds meer vrouwen krijgen een mooi cadeau na de bevalling.

De term komt overgewaaid uit Amerika, waar het al langer voorkomt.

Wat je cadeau krijgt, verschilt. Maar meestal gaat het toch om sieraden. Volgens de New York Times is het niet zo gek: ‘Mannen voelen zich schuldig. Vrouwen verwachten steeds meer een beloning voor alles wat ze die negen maanden doorstaan en hebben gelaten: de misselijkheid, hun figuur dat eraan gaat, en dan de bevalling zelf’. Overigens laat 20 procent van de mannen hun vrouw zelf iets uitkiezen, omdat ze niet met het verkeerde ‘baargoud’ aan willen komen.

Wat overigens ook steeds hipper wordt: de baartas. Een mooie tas krijgen om je prestatie te belonen: het is een ding. ‘Omdat ik nu moeder ben vind ik dat niet meer passen bij een tasje van 20 euro. Een volwassen leven, een nieuw leven, kom maar door met die merktas’.

Nou doen vrouwen ook vaker wat terug, hoor. Zo willen ze de geboorte van het kind ook vastleggen in een duur cadeau voor hun man. Ze halen daarom vaak ‘spuitgoud’. Een mooi horloge, bijvoorbeeld, doet het bij mannen dan weer goed.

Bron: Ouders van Nu

De leukste kledingstukken voor na je zwangerschap: