5x: híerom wil je reizen met een baby

19.05.2023 09:10
reizen met baby

Veel mensen zien er tegenop om met een baby op reis te gaan. “Een gedoe”, “je moet zoveel meenemen”, “wat heeft een kleintje er nou aan?”, – het zijn veelgehoorde argumenten. Toch is er ook veel voor te zeggen om juist wel te gaan reizen met een baby. 

Reizen met een baby, is dat wel of niet aan te raden? Veel mensen doen het liever niet, maar toch zijn er best veel redenen om het juist wel te doen.

Reizen met een baby: redenen om het wel te doen

1. Hoe jonger, hoe makkelijker 

Je denkt misschien: het is een gedoe om met een baby te reizen, maar eigenlijk is het veel makkelijker dan reizen met een peuter. Baby’s slapen natuurlijk nog heel veel. Dus als je, we noemen maar wat, 13 uur in een vliegtuig moet zitten – slapen ze het grootste deel van de tijd. En dat slapen betekent ook dat je meer tijd hebt om een boek te lezen. Zodra je kind een peuter is en van hot naar her rent, wordt het lastiger om zelf ontspannen te kunnen zitten.

2. Sleeping beauty 

Over dat slapen gesproken: ze slapen overal. In de kinderwagen als je een wandeling aan het maken bent, in de auto als je naar de wandeling toe rijdt – het is niet ingewikkeld om ze op een andere plek dan normaal in slaap te krijgen. Als ze ouder worden, is dat lastiger en ben je meer gebonden aan hun eigen bedje voor een middagdutje.

3. Relaxen en ‘in het moment zijn’ 

Met een baby gaan dingen langzamer. Dat kun je zien als belemmering, maar ook als voordeel: daardoor ben je veel meer in het moment en doe je rustiger aan.

4. Ze vliegen gratis 

Een groot financieel voordeel: tot twee jaar vliegen kinderen gratis. En niet alleen vliegen is gratis, ook in hotels of appartementen wordt voor baby’s niet veel extra gevraagd. Daarbovenop zijn toeristische attracties ook vaak gratis voor baby’s. Win-win-win, dus.

5. Dierbare herinneringen 

Je maakt herinneringen voor het leven. Een cliché van de bovenste plank, maar daarom niet minder waar: de tijd met een kleintje vliegt. Die eerste periode van z’n leven is bijzonder en uniek, en ook al herinnert de baby zich er straks niets meer van, jullie vergeten het nooit meer.