Zwangeren die 5 keer per week chocolade eten lopen 40% minder risico om ziek te worden

20.04.2020 06:42

Als je zwanger bent dan wil je natuurlijk zo gezond mogelijk leven, zodat je ongeboren kind en jij lekker fit blijven. Maar chocolade toevoegen aan je healthy lifestyle is een goed plan.

Want uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen minder risico lopen om ziek te worden als ze minstens 5 keer per week chocolade eten.

Je mag dus gerust veel eten van die chocoladerepen, als je zin hebt. Een prima craving. Vrouwen die namelijk veel chocola eten, hebben 40% minder kans op het oplopen van zwangerschapsvergiftiging. Dat betekent dat je bloeddruk veel te hoog wordt en je verplicht bedrust moet houden. Als je veel (donkere) chocolade eet, zou dat dus je bloeddruk kunnen verlagen.

Het is niet eens alles. Ander wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat moeders die elke dag chocolade eten, blijere baby’s krijgen die meer lachen en minder huilen. Als een kind 6 maanden oud is, merken wetenschappers verschil tussen groepen kinderen die moeders hadden die veel chocolade aten in de zwangerschap en kinderen wiens moeders dat niet deden.

Bron: Parents

Shop hier de allerleukste zwangerschapskleding van nu:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!