Zwangere vrouw bekritiseerd vanwege de naamkeuze van haar dochtertje: ‘Het is wreed’

30.01.2023 14:25

Een naam kiezen voor je baby kan voor sommige stellen een lastige opgave zijn. Deze moeder heeft haar zinnen gezet op een aparte babynaam voor haar dochter, maar haar man weigert.

In een viraal bericht op het forum Mumsnet zei gebruiker Thedeepdeepsea dat ze zwanger is en dat haar man ‘geen namen kan bedenken’ voor hun dochter.

‘Nee, dit kan niet’

Zij weet echter wel wat ze wil. Ze legt uit dat ze de naam ‘Oceaan’ leuk vindt, maar dat haar man zich ertegen heeft verzet omdat hij het “gênant” vindt. Meer dan 80 procent van de gebruikers was het met haar man eens en zei dat Thedeepdeepsea “onredelijk” is. Zij vinden dat Oceaan niet kan als meisjesnaam.

Toch zijn anderen het wel met haar eens: zij vinden het prima kunnen. ‘Ik begrijp de keuze voor de naam Oceaan volledig, omdat de oceaan zo mooi is en geliefd bij de meesten. De echtgenoot weet echter misschien dat kinderen in het verleden zijn gepest vanwege hun naam en hij wenst een veilige, meer conservatieve optie, en dus zegt hij dit met de beste bedoelingen.’ Het advies van de meesten op het forum? ‘Mijn advies is om de man wat acceptatietijd te geven, hem te vragen om meer suggesties en die ook te overwegen, net zolang totdat je een compromis bereikt. Je kunt ook wachten tot de geboorte wanneer hij van gedachten kan veranderen en samen met jou ‘Oceaan’ kan kiezen.’

Bron: Newsweek