Zwangere verpleegster overlijdt aan het coronavirus, baby wordt gered

16.04.2020 07:25

Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep en zeker voor zwangere vrouwen zijn het spannende tijden. Helaas lezen we ook veel droevig nieuws.

Want nu blijkt dat een verpleegster die zwanger was, is overleden aan de gevolgen van het virus. En juist terwijl zij zieken probeert te helpen.

Haar baby, een meisje, kon via een spoedkeizersnede worden gehaald en zo is haar leven gered. Het gaat om een Britse vrouw, die met al haar liefde zorgde voor anderen. De 28-jarige Mary Agyeiwaa Agyapong werkte al vijf jaar als verpleegster op een algemene afdeling van het Luton and Dunstable University Hospital in het noorden van Londen. Begin april werd ze positief getest op het coronavirus, en daarna werd ze ernstig ziek.

Sinds half maart was ze al niet meer in het ziekenhuis geweest vanwege haar zwangerschapsverlof – maar helaas moest ze terug naar haar werkplek, nu al patiënt. Haar dochter is naar haar overleden moeder vernoemd. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis gaat het met de baby goed, maar vanwege privacyoverwegingen mogen er verder geen details worden gedeeld. We wensen alle nabestaanden ontzettend veel sterkte.

Bron: RTL Nieuws

Hier vind je de leukste schoenen van deze lente:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!